que caga el tio de nadal

Descobreix que caga el Tió de Nadal per als més menuts i els més grans de la casa

El Tió de Nadal és un dels troncs més màgics del món. I és que, com diu la tradició del Tió de Nadal, aquest tronc pot “cagar” regals la nit de Nadal per als més menuts i també per als més grans de la casa. Però, què caga el Tió de Nadal? Què ha de menjar? I, sobretot… Què caga el Tió de Nadal?

El Tió de Nadal, el tronc més màgic del món

L’origen del Tió de Nadal no té una data exacta, però segons diu la història i les llegendes va començar al segle XVII i XVIII a diversos indrets de Catalunya, Aragó i Occitània. Molt arrelada als pobles i al món rural, inicialment la tradició de fer cagar el tió es relacionava amb la natura i el solstici d’hivern, quan després del fred, es cremava el tronc a la llar de foc.

caga tio aire lliure

Quin dia es caga el Tió de Nadal?

El Tió de Nadal es fa cagar la nit de Nadal, el 24 de desembre, a diversos pobles i indrets de Catalunya. Tota la família se sol reunir al vespre abans de sopar i els més menuts de la casa solen ser els que li donen cops de bastó ben forts per a fer-lo cagar.

Què caga el Tió de Nadal?

El Caga Tió de Nadal és un tronc de Nadal amb cara, ulls, potes i una manta que, a “fa cagar” regals i dolços per als més petits i els més grans de la casa. El Caga Tió, anomenat Tió de Nadal en català correcte, és capaç de cagar tots aquests regals perquè durant uns dies abans se li ha donat menjar per deixar-lo ben i ben tip i, així, aconseguir que cagui molts regals!

Tot i que depèn una mica de la tradició familiar, les neules, els torrons, el cava o menjar per al sopar o el dinar de Nadal solen ser els regals més típics que caga el Tió de Nadal, així com diversos dolços per als infants de la casa.

Però el Tió de Nadal no té límits. En algunes llars de Catalunya és habitual que el Tió de Nadal pugui cagar tot tipus de regals, des de joguines fins a roba, colònies o altres regals de Nadal, un cop els infants li han donat cops de bastó ben i ben forts, mentre cantaven la cançó del Caga Tió.

nougat turro de nadal

On es pot comprar un Tió de Nadal per a fer cagar la nit de Nadal?

A denadal.cat posem a la venda tions de Nadal ideals per a fer cagar la nit de Nadal, però també per a la decoració de la llar. 

Gran part dels tions de Nadal que es poden comprar a la web de denadal.cat son fets per artesans del Montseny, més concretament d’Arbúcies, un dels pobles amb més tradició de tions de Nadal de tot Catalunya.

En el nostre catàleg per comprar el Tió de Nadal tenim troncs disponibles en diferents mides i cares d’edicions limitades. 

Tions de Nadal mini i petits, ideals per a decorar o regalar  

Un dels productes per a regalar o decorar són els mini tions de Nadal. Amb una llargada d’entre 4cm i 7cm, cadascun d’ells ve amb la barretina vermella i una manta i cada mini tió de Nadal és diferent i únic. No en trobareu cap d’un igual! Els mini tions de Nadal es poden comprar en packs de 10 d’oferta.

Els tions de Nadal petits fets amb llenya del Montseny tenen una llargada de 8 a 12 cm, són un dels altres troncs de Nadal perfectes per a la decoració de llar. En el nostre catàleg trobareu diferents models de cares, d’edicions limitades, d’aquests tions de Nadal, molt adequats per a decorar la llar o botigues a peu de carrer.

Tions de Nadal mitjans

Pel que fa a la decoració nadalenca, el tronc de Nadal estrella sol ser el tió de Nadal mitjà. Amb una llargada d’uns 15cm a 20cm, té el tamany perfecte per a decorar menjadors o sales d’estar, així com botigues o oficines. Tenim disponibles diferents cares i mides de tions de Nadal mitjans.

Aconsegueix el teu Tió de Nadal per a decorar

 • Tió de Nadal – 20cm

  17,95

 • Tió de Nadal – 20cm

  17,95

 • Tió de Nadal barretina catalana – 20cm

  19,95

 • Tió de Nadal – 20cm

  17,95

Comprar tions de Nadal per a fer cagar

Tanmateix, si el que voleu comprar son tions de Nadal per a fer cagar molts regals i dolços la nit de Nadal, els més adequats són els tions de Nadal grans o extra. Tenim diverses mides de troncs disponibles. Es poden comprar Caga Tió de Nadal fets per artesans del Montseny de diverses mides i cares, tots ells únics.

Aconsegueix el teu Tió de Nadal per a decorar

 • Tió de Nadal – 25/30cm

  27,95

 • Tió de Nadal – 25/30cm

  27,95

 • Tió de Nadal – 35/40cm

  36,95

 • Tió de Nadal – 40/45cm

  44,95

About the author : Admin

Related posts

Popular products

Product categories