tio de nadal barretina vermella bosc

Coneix quan es fa cagar el Tió de Nadal a Catalunya

El Tió de Nadal és el tronc més màgic i popularment conegut arreu del món. I és que per Nadal pot cagar regals i dolços per als més menuts de la casa, però també per als més grans. Amb els anys, s’ha convertit en una de les tradicions de Nadal més típiques de Catalunya que se celebra cada any. Però, quan es caga el Tió de Nadal?

Quin dia es caga el Tió de Nadal?

El Tió de Nadal és habitual fer-lo cagar la nit de Nadal, el 24 de desembre, a la majoria de llars de Catalunya. Els més menuts de la casa solen ser els que fan cagar el Tió aquest dia tant emblemàtic abans de sopar. Tanmateix, algunes famílies també el fan cagar el dia 25 de Nadal abans del dinar amb tota la família o grup d’amics.

caga tio aire lliure

Què caga el Tió de Nadal?

El Caga Tió de Nadal sol portar regals per als infants de la casa, mentre canten la cançó de Nadal tradicional del “Cagatió” mentre li donen cops amb un bastó. Però també pot fer cagar dolços, neules i torrons, així com algun cava per als més grans de la casa! Un menjar ideal per a compartir amb tots els de la taula la nit de Nadal, després de fer cagar el Tió de Nadal.

Quin és l’origen de fer cagar el Tió de Nadal?

El Tió de Nadal és una tradició catalana i aragonesa amb centenars d’anys i anys d’història. Molt arrelada als pobles i al món rural, inicialment la tradició de fer cagar el tió es relacionava amb la natura i el solstici d’hivern, quan després del fred, es cremava el tronc a la llar de foc. Tot i així, hi ha diverses llegendes sobre quin és l’origen del Caga Tió.

comprar tions de nadal del montseny

On es pot comprar un Tió de Nadal per a fer cagar la nit de Nadal?

A denadal.cat posem a la venda tions de Nadal ideals per a fer cagar la nit de Nadal, però també per a la decoració de la llar. 

Gran part dels tions de Nadal que es poden comprar a la web de denadal.cat son fets per artesans del Montseny, més concretament d’Arbúcies, un dels pobles amb més tradició de tions de Nadal de tot Catalunya.

En el nostre catàleg per comprar el Tió de Nadal tenim troncs disponibles en diferents mides i cares d’edicions limitades. 

Tions de Nadal per a decoració

Dels nostres tions de Nadal per al dia de Nadal, sigui per a la decoració de llar, una botiga o fins i tot per a regalar.

Mini tions de Nadal

Un dels productes per a regalar o decorar són els mini tions de Nadal. Amb una llargada d’entre 4cm i 7cm, són ideals per a decorar o regalar aquest Nadal. Cadascun d’ells ve amb la barretina vermella i una manta i cada mini tió de Nadal és diferent i únic. No en trobareu cap d’un igual! Els mini tions de Nadal es poden comprar en packs de 10 d’oferta.

Comprar tions de Nadal petits

Els tions de Nadal petits fets amb llenya del Montseny tenen una llargada de 8 a 12 cm. En el nostre catàleg trobareu diferents models de cares, d’edicions limitades, d’aquests tions de Nadal, molt adequats per a decorar la llar o botigues a peu de carrer.

Tions de Nadal mitjans

Pel que fa a la decoració nadalenca, el tronc de Nadal estrella sol ser el tió de Nadal mitjà. Amb una llargada d’uns 15cm a 20cm, té el tamany perfecte per a decorar menjadors o sales d’estar, així com botigues o oficines. Tenim disponibles diferents cares i mides de tions de Nadal mitjans.

Aconsegueix el teu Tió de Nadal per a decorar

 • Mini Tió de Nadal – Pack de 10 tions

  89,50

 • Tió de Nadal barretina del barça – 20cm

  19,95

 • Tió de Nadal – 20cm

  17,95

 • Tió de Nadal – 20cm

  17,95

Comprar tions de Nadal per a fer cagar

Tanmateix, si el que voleu comprar son tions de Nadal per a fer cagar molts regals i dolços la nit de Nadal, els més adequats són els tions de Nadal grans. Tenim diverses mides de troncs disponibles. D’una banda, d’uns 35cm de llargada, o d’entre 40cm i 45cm de llargada. Unes mides que varien en funció de si són moltes persones que li han de donar un cop de bastó ben i ben fort al Tió de Nadal.

Es poden comprar Caga Tió de Nadal fets per artesans del Montseny de diverses mides i cares. També d’edicions limitades i perfectes per a guardar per a futurs Nadals!

Aconsegueix el teu Tió de Nadal per a decorar

 • Tió de Nadal – 35/40cm

  36,95

 • Tió de Nadal – 25/30cm

  27,95

 • Tió de Nadal – 40/45cm

  44,95

 • Tió de Nadal – 35/40cm

  36,95

Més informació sobre els nostres tions de Nadal

Comprar els nostres tions de Nadal és molt fàcil, ràpid i segur. Els productes s’envien online a domicili en els següents 2-3 dies després de la compra. Sempre es pot fer seguiment del producte. L’enviament del tronc de Nadal és amb protecció per tal que no es danyi el producte. Consulta tot el nostre catàleg de mides de tions de Nadal per a més informació o contacta’ns per a més detalls.

About the author : Admin

Related posts

Popular products

Product categories